Холандски дизайнер създаде уникална високо технологична рокля, която става практически прозрачна, когато облечената с нея дама усети прилив на възбуда. Какъв по-добър сигнал за това как протича вашата първа среща?

Наречена Intimacy, роклята е продукт на дизайнера Даан Розегарде и неговото ателие Studio Roosegaarde. Нейната цел е да открие връзката между технологията и реакциите на тялото. Роклята е изработена от непрозрачен е-станиол, но когато регистрира възбуда в тялото, той става прозрачен.

Засега роклята се предлага в два модела: Intimacy White и Intimacy Black.

В умното фолио е вградена безжична технология, LED светлини, обръчи и още няколко други материали. "Социалните отношение определят нивото на прозрачност на облеклото и така създават усещане за пълно разкриване", описва начина на действие дизайнера. 

Розенгарде работи по прототипа цели две години и вече е готов да пусне роклята в продажба онлайн тъкмо за празника на Св. Валентин. В момента роклите са изложени в частни колекции в Хонг Конг и Париж, а техният създател обещава, че вече работи по нова линия облекла, които този път са предназначени за мъже и ще стават прозрачни, когато носещият ги лъже.