Светът е може да бъде страшно място за живеене. От всеки ъгъл дебне глобално затопляне, енергийна катастрофа, природни бедствия и какво ли още не. Но, както сте се убедили и от филмите, човешкият дух не се дава току-така. Човекът излиза победител от войни с извънземни, със зомбита и т.н., та някаква си липса на социализация ли ще му се опре? Научното списание „Royal Society Open Science” е открило, че има едно нещо, което може да обедини хората повече от всичко друго – пица. Никой не е по-голям от нея!

Пицата влиза смело и самоотвержено в битката с религиозните и културните различия, със скептицизма между половете, джендърите и прочие, с противоположните политически убеждения, с враждата между футболните запалянковци, общо взето с всичко. Според изследователите най-успешното време за сближаване е 2 ч. сутринта. Имайте предвид, че не е задължително да става очи в очи. Достатъчно е да споделите в социалните мрежи, че похапвате „джънк фуд” и повечето будни, които вероятно също са захапали парче пица или са нападнали някое силно непрепоръчително по това време на денонощието лакомство, ще откликнат веднага с гузна усмивка и закачлив коментар. И ето ви на – най-сигурният път към световния мир минава през стомаха.

Още по-любопитно – изследователите са проследили модела на поръчване на храна онлайн и са установили, че независимо от точката на света, пиковите часове за поръчване на храна са 19 ч. и 2 ч.сутринта. Също така е сигурно, че с напредването на дните от седмицата интензивността на поръчките расте – явно хората са по-склонни да си поръчват храна към края на седмицата, отколкото в началото.  

Виждате ли колко еднакви сме всъщност? Ако далечните ни прародители – неандерталците, имаха интернет, вероятно щяхте да мернете селфи с парче „Маргарита”.

Цветелина Велчева по материали от iflscience.com