Петте стадия на опиянение - винтидж буквар за любители на чашката

11 юли 2018 г., 11:26
2694

Снимка: Shutterstock

Тези забавни снимки, датиращи от периода между 1863 и 1868 г., са част от пропагандна кампания за въздържание в Австралия. Някои биха казали, че са леко преувеличени, но едва ли ще отречете, че сте виждали такова пиянство. (Дали са се променили пияниците от 19.век досега? Не, сега просто имат Twitter.)

Фотографът, Пърси Пикъринг, е бил назначен от местните власти в Нов Южен Уелс. Въпреки че е автор на множество снимки, останали в историята, той многократно е претърпявал банкрут - може би пиенето има пръст в това?

Първи стадий

Добре сте. Никой не може да познае. Вие сте човек, който си пийва в компания. Изтъчен. Зрял човек.

Втори стадий

Сладкият стадий. Леко небрежен, но по чаровен начин. Забавни сте и част от задръжките ви падат, но въпреки всичко сте с ума си.

Трети стадий

Наближавате точката, в която печалбата се губи. Изказвате спорни твърдения пред незаинтересована аудитория. Леко сте ядосани на някого по причини, които по-късно няма да помните. Чувствате нужда да сте брутално честни.

Четвърти стадий

"Момчетаааа! Намерих тая хубава количкааа! Ш'си я нося вкъщи! Кой иска да помага да я носим вкъщи, а? Трябва миии!"

Пети стадий

Тази част изобщо не я помните, но тогава мърморехте на приятелката си нещо като "остави ме сега да спя тука". Приятелите ви ще ви разкажат как са молили някое ченге да не ви вкарва в изтрезвителя, уверявайки, че ще ви заведат вкъщи. Успели са дори да ви докарат ръчната количка. Сутринта вече не я искате, но като знаете колко труд са хвърлили, не можете да я хвърлите. Дължите извинение на всички.

Източник: dangerousminds.net

Ключови думи:
Коментари