Да започнеш връзка изглежда лесно – всичко е усмивки, секс и желание да сте заедно. Но да поддържаш връзка? Това е съвсем друга игра с безброй неясни правила. Ако изобщо има такива. Ето обаче някои печеливши стратегии, които ще помогнат на вас и на човека до вас.

По-малко разходи за сватбата = по-хармоничен брак

От годежния пръстен до луксозния ресторант и специалния сайт, който документира пътя на щастливата двойка към олтара – не е изненада, че средния размер на разходите за сватбите днес е по-висок от всякога. В САЩ тази усреднена сума е достигнала 30 000 долара (като не броим медения месец).

Но можете да се замислите върху следната зависимост – колкото повече булката и младоженецът са платили за Големия ден, толкова по-кратък е бракът. Всъщност е изчислено, че най-добри шансове за брачен успех имат двойките, които са похарчили по-малко от хиляда долара.

Ако партньорът ви е изневерил веднъж, вероятно ще го направи отново

Представете си, че сте във връзка, и току-що са ви изневерили. Усещането е ужасно. Но такива неща се случват и е важно да продължите напред и да простите, особено когато партньорът ви обещава, че това никога няма да се повтори. Само че най-вероятно ще, сочи изследване, обхващащо над 500 души. То показва, че един партньор, който е изневерил веднъж е с 3,7 пъти по-малко вероятно да изневери отново. Всеки може да сгреши и заслужава да шанс да докаже, че може да се промени, но когато става дума за изневери, миналото поведение е доста ясен предиктор за бъдещи забежки.

Гушкането след секс подобрява удовлетворението от връзката

Сексуалното удовлетворение е нещо, към което всички се стремим, но дали сме наясно, че то до голяма степен зависи от това какво правим „след това“? Две нови изследвания заключават, че „продължителността на ласките и близостта след секс се свързва с по-голямо удовлетворение от секса и на свой ред, по-голямо удовлетворение от връзката.“ И така, може да не пропускате завесите, свещите и подходящата музика, но ако искате да оставите трайно впечатление, оставете си достатъчно време за прегръдки в щастливите минути след акта.