Рокдинозавърът Ози Озбърн е пещерен човек. Изследване на неговата ДНК показа, че той носи гени на неандерталци, а тялото му е „програмирано за поемане на големи количества алкохол".

Вокалистът на „Блек сабат”, който сега е на 68 години, е един от малкото хора в света, чийто геном е изследван.

Учените в САЩ, занимали се с ДНК-пробата на Ози, установиха още, че той носи гени и на римляни, загинали в Помпей при изригването на вулкана Везувий през 79 г. сл.н.е. Освен това има далечна роднинска връзка с последния руски цар Николай Втори и с крал Джорд Първи.

Изследователи отдавна се чудят как рок певецът все още е жив след алкохола, който е изпил (достигал понякога до 4 бутилки коняк на ден), наркотиците и многобройните инциденти, от които е оцелял на косъм.

Учените от лабораторията в Ню Джърси изследвали ген, отговорен за преработването на алкохола в организма на Ози, и стигнали до извода, че той е „особена вариация” и вероятно е помагал на певеца да оцелява в годините на епични запои.

„Ако някой от римските Озбърн е пиел колкото мен, нямаше въобще да усети лавата, просто щеше да се махне от нея”, пошегува се чудото на медицината, цитиран от „Дейли мейл”. „Резултатите вероятно не са изненадващи за многобройните полицейски участъци по света”, каза още Ози.

През 2003 г. той си счупи врата при инцидент с колело, падал е пиян от сцената, а и сам не знае колко кокаин е употребил през досегашния си живот.

Учените заявиха, че освен на гените си, Ози трябва да благодари и на жена си за това че още е жив. Тя е правила всичко възможно да го обуздава в най-големите му ексцесии.