Отслабваме най-успешно, ако се теглим в сряда

30 август 2017 г., 18:17
383

Колкото повече се мерите, толкова повече отслабвате. Снимка: Shutterstock

Меренето на килограмите в сряда помага най-много за отслабване, защото теглото тогава най-малко се колебае и стойностите са най-верни. Така най-лесно се сравнява теглото през различните седмици.

Хората обикновено са най-тежки през уикенда, след това натрупаното малко се стопява. През почивните дни теглото зависи от програмата - дали хората излизат, дали са на гости или си стоят кротко у дома. Картината във всички случаи не е точна, обясняват финландски учени, цитирани от Vesti.bg.

Редовното контролиране на теглото помага за спазването на диета, защото хората си спомнят каква е целта им. Много клубове за отслабване са възприели практиката всички да се мерят пред другите веднъж седмично за по-голям стимул.

Учените от университета в Темпере са наблюдавали 40 души с наднормено тегло, като са анализирали 2828 техни претегляния за една година. Резултатите показват, че времето и начинът на мерене е пряко свързан със загубеното тегло.

„Колкото повече се мерите, толкова повече отслабвате“ – убеден е д-р Хеландер, ръководител на изследването.

Хората, които не се претегляли повече от седмица, напълнявали. Онези, които се теглели веднъж седмично, имали най-голям успех, ако го правели в сряда.

Коментари