Осем начина да кажеш „Обичам те!“ без думи

23 април 2019 г., 11:22
3804

Shutterstock

„Обичам те“. Като се замислим, тези думи сякаш са изгубили значението си – толкова сме свикнали „да обичаме“ какво ли не: новата си блуза, някоя романтична песен, кафе лате, авокадо и, разбира се, Райън Гослинг! В интимните отношения също изговаряме тези думи, без много да се замислим. По принцип в това няма нищо лошо – но да изричаш устно любовни вличания е съвсем просто и не изисква усилия. В края на краищата истински важни са постъпките, а не думите ни. За щастие, Афродита е измислила безброй малки жестове, с които да покажем на любимите си колко много означават за нас – а за това двете вълшебни думички обикновено не са необходими.

1. Да проявяваме интерес

Да слушаме какво ни говори партньорът, да помним минали разговори и да се опитваме да показваме съпричастност към желанията, проблемите и притесненията му – това създава усещане за безусловна обич и разбиране и има далеч по-голяма тежест от две подхвърлени с лекота думички.  

2. Да бъдем внимателни

Да знаем какво го (я) вълнува или безпокои в момента показва, че се интересуваме от него (нея) не само като интимен партньор, но и като човек. Освен това означава, че искаме да сме активна част от живота му (й).

3. Да бъдем спонтанни

Малките непринудени изненади – например да приготвим романтична вечеря, да изпращаме от време на време мили съобщения, да му (й) купим любимия шоколад или да организираме приятен уикенд извън града – това са най-хубавите обяснения в любов.

4. Да го (я) подкрепяме във всичко

Да създаваме у партньора си усещането, че го (я) подкрепяме във всичко, че сме плътно до него (нея), когато е необходимо – това е най-прекрасният начин да кажеш „Обичам те!“ без думи.

5. Да го (я) отмениш в работата

Дали в домакинската работа, грижите по децата или всекидневните задачи, да отменяме съзнателно партньора си в периоди на напрежение показва, че сме готови да делим с любимия човек и добро, и лошо, както и че не се колебаем понякога да пренебрегваме личните си нужди и желания заради него (нея).

6. Да ценим приятелите му (й)

Какво по-хубаво от това, ако и по-добрата ти половинка харесва приятелите ти? Да проявяваш интерес към приятелския кръг на партньора ти показва, че уважаваш нещата и хората, които са важни за него, и си готов да споделяш предпочитанията му.

7. Да правим компромиси

Нямаш никакво желание за този филм, но твоето съкровище иска непременно да го гледате заедно? Никак не ти се ходи на това парти, но знаеш, че той (тя) държи да го (я) придружиш? Мразиш спорта, но той (тя) иска на всяка цена да споделя с теб спортните си занимания? Който е готов на компромиси и заради партньора си е склонен да прави неща, които не са му по сърце, изрича високо и ясно „Обичам те!“.

8. Да показваме благодарност

Да цените неговите (нейните) мили жестове и от време на време да му (й) казваме „Благодаря ти за всичко!“, показва, че осъзнавате какъв чудесен партньор имате. И това е един от най-хубавите комплименти, които можете да направите на любимия!

Цветелина Велчева

 

Коментари