Щастието се смята за нещо неуловимо и мимолетно, "като пеперуда, която винаги отлита, когато я гоним, но ако затаим дъх и седнем тихо, може да кацне при нас." И макар това чувство да е нещо много лично, има начини всеки от нас да го настани трайно у дома си.

Независимо от това какъв е денят, битието и проблемите вкъщи, да сме обградени от радост и удовлетворение.

Кои са нещата, които доставят прилив на ендорфини? Учудващо, но оправянето на чаршафите след сън е едно от тях. Оказва се, че хората, които редовно си оправят леглото сутрин, като цяло са по-щастливи от тези, които оставят спалнята си разбъркана.

В следния списък на goodhousekeeping.com ще откриете неща, с които ведрото чувство ще се настани трайно в дома ви.

1. Според проучване на сайта Hunch.com 71% от хората, които всяка сутрин си оправят леглото, се чувстват щастливи (не поради тази причина, и като цяло), а 62% от тези, които предпочитат да оставят чаршафите си във вида, в който са се събудили, са признали, че са нещастни.

Може да си направите експеримент дали това е наистина така, но при всички положения подредената спалня е по-приветлива от разхвърляната.

2. Учени от университета Vries в Амстердам са установили, че зеленият и жълтият цвят карат хората да се чувстват спокойни и щастливи. Може би защото зеленото свързваме с природата, а жълтото - със слънчевата светлина.

Ако не ви се рискува с изцяло жълти или зелени стени, все пак пробвайте тези цветове като акценти в интериора.

Вижте още на Новите родители.