Офисните болести

09 ноември 2016 г., 12:20
1728

Copyright: Diego Cervo / Shutterstock

Макар работещите в офис да имат около себе си на пръв поглед спокойна и защитена среда, липсата на движение и работата в затворено пространство всъщност са заплаха за развиването на редица заболявания. Напълняването, резултат от заседналия начин на живот, е само една от многобройните вреди, които носи работата зад бюро, предава Мениджър Нюз

Разгледайте следващия списък с офисни заболявания и ако още не сте предприели някакво противодействие, време е да обмислите, как да направите средата си по-здравословна, а живота - по-активен.

10-то място: Най-незабележимата атака за офиса е натрупването на прах. За да се справим с него, американските лекари ни съветват всеки ден да се прави мокро почистване на помещенията. В края на краищата прахът не само вреди на дихателните органи, но е носител на микроби.

9-то място: Често в офиса може да се налага да се местят мебели или да се пренарежда оборудване. В този случай е необходимо на първо място да оценим правилно способностите си, за да не си повредим гърба. 

8-мо място: Друг рисков фактор за офис работниците е почти осемчасовото взиране в монитора. Лекарите предупреждават, че липсата на почивка за окото може да доведе до значително намаляване на зрителната острота.

7-мо място: Най-малко веднъж на всеки шест месеца трябва да мием клавиатура, мишка и бюрото. С течение на времето по клавиатура и мишката се натрупва огромно количество болестотворни микроби.

6-то място: Лекарите препоръчват да обърнем внимание на организацията на работното място. Неудобното положение, причинено от лошото разположение на стола, бюрото и монитора, довеждат до напрежение в мускулите на гърба, врата и раменете. В резултат на това в края на деня човек се чувства физически по-уморен от миньор.

5-то място: За тези, които работят на компютъра за дълъг период от време, има много висок риск от развитие на артрит на ръцете, резултат от дългото работене с клавиатура и мишка.

4-то място: Снижената физическа активност и честата липса на сън могат да доведат до непреодолима сънливост на работното място. В този случай, лекарите съветват да излизате на въздух преди да дойде време за лягане.

3-то място: Много офис работници страдат от постоянни главоболия. Мигрената може да се предизвика от подуване на мускулите на врата и трептенето на флуоресцентните лампи.

2-ро място: Втората по важност опасност от заседяването в офиса е рискът от развитие на тромбоза на краката и белите дробове. Те могат да се развиват дълго време заради забавянето на притока на кръв. Ако не се погрижите навреме, тези заболявания водят до инфаркт и инсулт.

1-во място: Най-голямата опасност за работещите в офис представлява самото естество на работа. Седейки в офиса, ние драстично увеличаваме вероятността от затлъстяване. За да избегнем тази ужасна съдба, лекарите съветват да вървим пеша най-малко два часа на ден.

Ключови думи:
Коментари