Няма любов, по-искрена от любовта към храната“

Джордж Бърнард Шоу

Големите градове са наситени с атмосфера, забързан живот и куп изненади, които чакат някой да ги опознае. Но те са изпълнени и с много вкусове.

За никого не е тайна, че националната кухня на една страна е проявление на предавани през поколения традиции, които непрекъснато се обогатяват и до които си заслужава да се докоснем.

Нещо повече - кухнята и кулинарията са единствената атракция, която е на разположение през цялата година, при всякакви климатични условия, по всяко време на деня и по празници.

Ето защо за мнозина храната не е просто част от едно пътешествие, а причината за него. Вдъхновени от тези т.нар.

кулинарни пътешественици

и от набиращия популярност кулинарен туризъм, решихме да подготвим едноименния проект за всички, запалени и по пътуванията, и по изкуството на готвенето. Едно своеобразно кулинарно пътешествие, което да обогати вас, нашите читатели, с лични кулинарни впечатления, запленяващи вкусове, познания за екзотични подправки и незабравими аромати.

В рамките на 3 месеца

под формата на информативни материали, обособени в специална рубрика, ще ви представим едни от най-колоритните ястия, аромати и предпочитани питиета в различни кухни по света.

Ще ви разкажем за технологията на тяхното приготвяне, въздействието на подправките, начините на сервиране и консумиране и подходящите за съчетаване напитки.

Ще предложим идеи за рецепти и меню към всяка кухня, от които да се вдъхновите у дома.

С други думи – ще ви позволим да се превърнете в истински кулинарни пътешественици от уюта на собствения си дом.

А какво очакваме от вас? Да сте гладни и жадни за знания. Буквално! А ако си харесате някоя рецепта, защо пък и да не си я приготвите?

„Кулинарни пътешественици“ стартира през юли. Очаквайте повече подробности на сайта на Obekti.bg!

Генерален партньор на „Кулинарни пътешественици“ е Bosch Домакински уреди България. Проектът се осъществява и с подкрепата на Kaufland и млечни продукти MMELLOW. Консултант по съдържанието е Кулинарна академия HRC.