Всички изпадаме от време на време в неудобни ситуации, когато ни иде да потънем в земята от срам. Някои хора са склонни да обръщат прекалено голямо внимание на поведението си и се засрамват по-лесно от другите. Тук ще научите от кои неща никога не бива да се чувствате неловко:

1. От своята емоционалност

Някой ви е обидил или нещо ви е развълнувало толкова силно, че не можете да сдържите сълзите си? В това няма нищо лошо, в края на краищата всички сме човешки същества и всички имаме чувства. В реда на нещата е да проявявате емоциите си, вместо да ги потискате. Освен това понякога подобен изблик на чувства е по-красноречив от 1000 думи!  

2. От своята неувереност

Мнозина се стесняват да зададат въпрос, когато нещо не им е ясно в работата или във всекидневието. Страхуват се, че другите могат да го приемат за некомпетентност или слабост. Всъщност е точно обратното! Който задава уточняващи въпроси, показва ангажираност и заинтересованост. Ето защо спокойно питайте, когато има нещо неясно. След това ще се почувствате много по-добре.

3. От мечтите си

Мечтаете да се преместите на ново място или да се заловите с някакво шантаво хоби, но не се осмелявате да споделите с другите, за да не ви помислят за фантазьор? Не го правете, а отстоявайте смело целите си в живота! Защото ако някой се присмива на мечтите ви или не ви подкрепя, и без това не ви е истински приятел. Тогава е без значение какво мисли за вас този индивид.

4. От слабостите си

Всеки има силни и слаби страни. Това е напълно нормално, защото в крайна сметка никой не е идеален. Пък и ако беше така, щеше да е отегчително. Затова не се притеснявайте, ако не умеете или не ви се удава нещо. Това само ви прави по-земни и достъпни. А и както гласи една сентенция, „Човешко е да се греши“. 

5. От външността си

Всеки намира някакви недостатъци във външния си вид, които го смущават: голям нос, щръкнали уши или нисък ръст.  Факт е обаче, че никой не може да промени външността си, затова трябва да се приемете такива, каквито ви е създала природата. Защото често именно привидните „кусури“ правят човека уникален.