Няма по-полезно упражнение за човешкото сърце от докосването на дъното и издигането нагоре, в стремеж да бъдат достигнати други хора.

Това пише блогърът Марк в сайта marcandangel.com. Той разказва, как веднъж седял на ръба на скала в природен парк в Америка, когато до него се приближила разтреперана непозната жена, която плачела. Попитал я какво има и тя му казала, че изпитва ужас от височините, но се доближила, защото искала да се увери, че е добре. Сторил й се твърде замислен.

Марк прекарал остатъка от деня, размишлявайки за нейната загриженост и за това какво прави хората добри и изключителни. След това написал текст, в който изброява следните неща, които според него ги отличават:

1. Искрена подкрепа. Проблемите и тревогите са поводите, които ни свързват и показват на кого може да се разчита. Трудностите ни сближават повече от всичко друго. Те ни доказват кой е качествен човек. 

2. Внимание в нужния момент. Има нещо много специално в това някой да прекарва време с теб, дори когато не му е удобно. Само заради теб самия и заради точния миг, когато ти е нужен. Въпреки умората и ангажиментите, които има.