Те са хората, които ви държат и ви помагат да сглобите парчетата на разбитото сърце. Те са хората, с които сте изживели живота си. Тези, които са ви показали, че нашият свят е невероятно място. Но преди всичко добрите хора са тези, които ежедневно ви мотивират да бъдете по-добър и по-щастлив човек.

Те не са покровителствени и не прекаляват с грижите си за вас. Напротив, търпеливи са. И това търпение им позволява да дадат на хората около тях свободата да бъдат себе си.

След като ги срещнете, вие самите ставате по-добър човек. Те ви правят по-силни и духовно по-богати.

Истинската доброта предполага смелостта да отстояваш това, което е правилно.

Такива хора имат особено чувство за справедливост и за това, което е правилно. Думите им винаги са изпълнени с надежда, а щом кажат своето, са готови да ви преподадат важен житейски урок.

Това са честни хора. Те правят това, което е редно дори когато никой друг не може да го види.

Да бъдеш добър човек е едно от най-хубавите качества, за които можем да мечтаем. При някои хора то е вродено, само малцина щастливци имат способността да усещат страданието на другите и да им помагат.

Илюстрация: luboffke / Shutterstock

Именно тази специална чувствителност прави хората несравними и незабравими. Понякога добротата се допълва и от дружелюбност, което прави личността изключителна.

Добрите хора се отличават със своята мъдрост, защото съзнателно или не знаят, че всичко, което правим за другите, правим и за себе си.

Тези хора не е задължително да имат красива външност, тяхната красота е вътрешна. А най-красивите са тези, които са се сблъскали лице в лице с живота, с неговата суровост и несправедливост. Те са усетили собствената си уязвимост и безпомощност, преживели са истинско падение и трудности.

Те са се научили да прощават, да продължават напред и да подават ръка дори когато самите те са изправени пред поражение, като по този начин показват цялото си величие.

Благодаря на всички прекрасни хора, които ни дават толкова много, без да очакват да получат нещо в замяна. Вие сте безценни.

Източник: cluber.com.ua