Различията са хубаво неща и е добре да ги има. В различията откриваме онова, което липсва у нас самите. Чрез различията изживяваме липсите си. различията са изгубените парченца пъзел от собствената ни душевност.

Но различията могат да бъдат не само пътя, по който да стигнем до сърцето на партньора си, но и мостът, от който да паднем.

Различни – добре, несъвместими – не.

А за да го разберем, е добре да поговорим за важните неща.

Кои са те?

Това е въпрос, на който вие и само вие трябва да намерите отговора. Важните неща всъщност не са константа или нещо универсално за всички. Затова можем да предположим част от обикновено важните неща за двойката, но това не означава, че за вас те също са важни. Затова си отговорете на въпроса кое е истински важно за вас, онова, без което няма да можете, онова, с което не искате да направите компромис, за да разберете има ли общ път пред вас.

Важните неща:

- искаме ли деца;

- и двамата ли трябва да работят;

- общ или разделен бюджет ще имаме;

- проблем ли е, че единият е безработен;

- проблем ли е, че родителите не се харесват помежду си;

- проблем ли е, че едните родители не одобряват избора на детето си;

- проблем ли е, че вие не харесвате родителите му/й

и т.н.

Не бъдете човек, с когото не виждате общо бъдеще. Ако не можете да си се представите след 10 години – какво бихте правили, как бихте изглеждали като двойка – най-добре не си губете повече времето с тази човек. Животът е кратък.