Красиви, страшни, загадъчни - извънредно причудливи са сънищата на всяка бъдеща майка. Реални или фантастични, те отразяват мислите ѝ или неща, които са се случили наяве, и могат да намерят съвсем логични обяснения.

По време на сън мозъкът преработва огромно количество най-разнообразна информация. В резултат на това се проясняват някои желания и опасения, отсейват се случайни, несъществени събития и случки, а важни, първични чувства излизат на преден план и понякога чрез съня се стига до сериозни решения.

Преживяванията на сън на това, което трябва да се случи, подготвят човек по-добре за промените, които скоро ще трябва да посрещне, пише parents.ru.

Даже непонятните или фантастични сънувани събития съпровождат естествени и пълноценни емоции. Нашите сълзи, смях и удивление са също толкова искрени, както и в живота. Освен това, преживявайки в съня си страхове и обиди, човек се освобождава от тези чувства, които биха могли да бъдат прекалено разтърсващи наяве.

В съня си вършим важна работа, необходима за решаването на различни житейски задачи. И когато тази работа се свърши успешно, запазваме съвсем смътен спомен за приятен или неспокоен сън.

Но ако на сутринта помним съня си в детайли и продължаваме да мислим за него, анализирайки виденията си, тогава тази работа не е била завършена и има какво още да разберем, преживеем и осмислим.

Напълно нормално е по време на бременност жените да сънуват неща, които се отнасят до раждането  – вълнува ги всичко неопределено, което ще се случи в близко бъдеще.

Вижте още на страниците на Новите родители.