Часовникът на сградата Abraj Al Bait в Мека е най-внушителният часовник в света. Той измерва времето от височина 530 метра. Кулата Абрадж ал Бейт в  Саудитска Арабия е истински исполин - височината  е 601 метра, което  отрежда и трето място сред най-високите сгради в света в момента. Общата разгъната площ е цели 1 500 000 м².

„Абрадж ал-Бейт“ представлява комплекс от свързани небостъргачи и други високи сгради. Намира се в свещения за мюсюлманите град Мека, Саудитска Арабия. Разположен е в средата на най-святото място за исляма - до джамията „Масджид ал Харам“, в чийто двор се намира Кааба (Черната скала) - главната светиня на исляма.

Небостъргачът, който всъщност е 5-звезден хотел, притежава 120 етажа и е завършен през 2012 година. Самият часовник се намира на височина 530 метра и е с диаметър на циферблата 43 метра (на височината около 12-етажна сграда), което го превръща в най-големия часовник в света. Минутната му стрелка е около 22 метра.

На върха на тази часовникова кула има надпис „Аллах е най-велик!“. Хотелът може да подслони годишно около 100 000 души – малка част от поклонниците, които ежегодно се стичат в Мека на поклонение.

Освен хотелската част, в комплекса са разположени и частни апартаменти, конферентен център за бизнес гости, 4-етажен търговски център, паркинг за 800 автомобила и две площадки за вертолети.

Внушително, нали?