Най-доброто лекарство за мозъка и тялото

08 януари 2018 г., 12:20
2347

Shutterstock

 

Искате да откриете изцяло естествен начин да си повдигнете настроението, да подобрите паметта си и да защитите мозъка от когнитивния спад, който се появява с напредъка на възрастта? Раздвижете се!

Ново изследване, посветено на здравето на съвременните хора, проведено от Американската академия по неврология и описано в публикация този месец, посочва, че всеки вид физическа активност, която покачва сърдечния ритъм и ни кара да се движим, да се потим в продължителен период от време, има значителни ползи за здравето на мозъка. Такъв пример са т.нар. аеробни упражнения. 

"Аеробиката е ключът към здравето на главата на човека, както и на сърцето му", пишат авторите в статия в блога на Harvard Medical School "Mind and Mood". 

Някои ползи от активното движение може да се появят още на първите минути от тренировката, докато за други може да са необходими няколко седмици. Това означава, че най-добрият тип фитнес за ума е всяко аеробно упражнение, което се прави редовно и постоянно в продължение на 45 мин. 

Изводите се основават на серия от 6-месечни изследвания, които посочват, че движението и активното трениране на тялото може да подобрят паметта при хора в ранна фаза преди болестта на Алцхаймер. Въз основа на тези проучвания, американската Академия обновява наръчниците си за препоръки до хората, диагностицирани в тази ранна фаза. Препоръките са те да правят някакви форми на кардио упражнения два пъти седмично. 

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Ключови думи:
Коментари