Роб Райнхарт е 24-годишен младеж от Атланта, щата Джорджия, комуто е омръзнало непрекъснато да дава пари за храна и да готви. Неговото решение - напитка, която съдържа всички хранителни вещества, от които организмът му има нужда, съобщава Vice.

Решен да харчи парите и времето си по по-ефективен начин, отколкото да обикаля по хранителни магазини и да се застоява в кухнята, Райнхарт забърква уникална напитка, която му дава всички нужни витамини и минерали.

Течността е гъста и бежова на цвят и на пръв поглед наподобява смес за палачинки. Според Райнхард тя има отличен вкус и след цели шест седмици консумация той все още си я харесва.

Нарекъл я е Soylent и вярва, че тя съдържа всички жизненоважни елементи от една балансирана диета, но само една трета от коварните калории. В нея се съдържат всички витамини, минерали, хранителни добавки, аминокиселини, мазнини и въглехидрати, от които има нужда организма.

"Нуждаем се ог въглехидрати, а не хляб. От аминокиселини, а не мляко. Разбира се, може да ядете и крайните продукти, но не всеки може да си ги позволи или пък иска да го прави", обяснява американецът. "Организмът ни иска съставките, а не готовия продукт".

Според него напитката е и доста практично решение, тъй като не се налага да миете чинии, да пазарувате, да водите спорове за това какво трябва да се готви за вечеря или пък да плащате големи сметки за ток и вода.