Ако носим мрак, ще разпръснем мрак.

Ако носим светлина, ще дарим светлина.

Всеки човек носи у себе си определена енергия. Неслучайно хората се делят на оптимисти и песимисти. Светът не е обективна реалност, а субективно възприятие.

Ако сме в добро настроение или по природа сме оптимисти, бихме виждали красивото около себе си, бихме му се радвали от сърце и бихме оценявали дребните детайли.

Ако сме в лошо настроение или по природа сме песимисти, едва ли бихме се радвали на слънчевото утро, на птичата песен, на красивите цветя, нито бихме виждали дребните детайли.

Затова според душата си и нагласата си към света предаваме на другите различни послания и различна енергия.

Ако носим в душата си светлина, ще пръскаме светлина. Няма как да дадем нещо, което не притежаваме. Няма как и да очакваме от някого да ни даде разбиране, съчувствие, нежност и обич, ако тези чувства са непознати за него.

Ако носим в душата си мрак, ще разпръскваме мрак. Ако виждаме във всяко нещо все лошото, това ще предадем и на другите.

Старайте се да се обграждате с хора, които ви зареждат с положителна енергия, ободряват ви, карат ви да се чувствате радостни.

Вечните песимисти и негативни хора влияят зле не само на психическото, но и на физическото ни здраве, защото ни предават отрицателната си енергия, натоварват ни с постоянно оплакване и черногледство и увеличават значително нивата на стрес в организма ни.

Животът е достатъчно стресиращ, за да позволяваме и на странични фактори да ни влияят по този начин.

Усмихнете се на света, поздравете някого, подайте на ръка на непознат, купете си цвете от някоя баба, посадете цвете, изпийте едно кафе на някоя слънчева пейка, направете на някого комплимент – и светът може би ще ви отвърне със същото.

Цветелина Велчева