Майката е единственият човек, който те обича още преди да те познава.

Връзката между майката и нейното дете е най-силната. Нищо не е в състояние да прекърши майчината обич. А ако тя е и ваш приятел, не само родител, то вие сте истински щастливци. Ето и признаците, които безспорно доказват, че майка ви е най-добрата ви приятелка:

1. Винаги ви изслушва, колкото и досадна или дълга да е историята ви.

Имате ли нужда да споделите нещо с нея, тя винаги ще намери време да ви изслуша с интерес, защото съпреживява всичко, което ви вълнува. Независимо колко маловажно може да бъде.

2. Май ви е най-големият ви фен.

Никой на света няма да бъде по-горд от вашите успехи и по-щастлив заради вашето щастие. Вярва безрезервно в уменията ви, готова е да ви прости всеки провал и въпреки това да не загуби вярата си, че сте способни на велики дела.

3. Знаете, че можете напълно да й се доверите.

Ако говорите открито с майка си за всичко, това е истински дар. Знаете, че няма да ви осъди, че няма да ви се присмее, че няма да се разочарова от това, което ще й кажете. С нея можете да бъдете себе си.

4. Никога няма да ви излъже.

Независимо дали може да ви нарани, или не, майка ви няма да ви излъже. Винаги можете да очаквате истината от нея. От неподходящото ви облекло до неподходящата ви връзка – тя желае за вас само най-доброто. И макар понякога да й се сърдите, че се меси в живота ви, тайничко й благодарите, че го прави.

5. Винаги можете да й се обадите.

Знаете, че винаги можете да й позвъните и да й разкажете какво ви се е случило. Никога няма да ви каже, че няма време за вас, че бърза или че има друга работа. Е, все пак не й звънете през нощта, че ще й изкарате акъла.

6. Тревожи се истински за вас.

Както и вие за нея. Обаждате й се, за да проверите дали всичко е наред. Чувате се по няколко пъти на ден, защото искате да си споделяте ежедневни неща – какво сте чули по телевизията, какво сте прочели, дали вали, дали е слънчево, какво сте обядвали. Ако изпитвате взаимна нужда да споделяте  една с друга толкова подробности от живота си, то несъмнено майка ви за вас е най-добрата приятелка.