Изглеждате разсеяни. Няма нищо по-разочароващо и дразнещо от да разговаряме с някой, който видимо не обръща внимание на това, което му казваме, сякаш не го интересува, припомня Мениджър Нюз. Неуважително е. Някои хора наистина може да са заети в момента, но други са изкушени да си погледнат телефона си или друго. Това е груб знак и отблъсква. 

Отпуснато ходене, влачене. Изправете се. Ужасната поза лесно се развива, особено ако работим на бюро през по-голямата част от деня. Но влаченето на крака е вредно за здравето и ни кара да изглеждаме неуверени. Вредно е за гърба. Подобрете здравето и имиджа си, като застанете прави. 

Несъществуващ или агресивен контакт с очи. Твърде дългото "зяпане" кара всеки, с когото разговаряте, да се притесни от вас и да се почувства неудобно. От друга страна, изместването на очи от човека отсреща показва липса на самочувствие. 

Скованост. Определено не е хубаво да подскачате постоянно на място, но и твърде неподвижната позиция също ще смути хората и ще ги накара да се чувстват напрегнати или ще им внуши, че не сте заинтересовани от това, което ви се казва. 

Противоречие между вербалната и невербалната комуникация. Може да казвате правилните неща, но ако езикът на тялото ви не им съответства, в крайна сметка ще предадете на хората емоционално съобщение "На мен не може да се вярва". Така те ще бъдат отблъснати.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.