Основната жена в живота на мъжа не е съпругата, нито любовницата, нито дъщерята или сестрата. Нито дори майката.

Основната и най-важна жена в живота на мъжа е вътрешният образ на жената, който живее в него от детството.

И докато мъжът не разбере какъв е този образ, той няма да може да изгради нормални взаимоотношения с жените около себе си. И няма да може да срещне точно своята жена.

Разбира се, всичко е индивидуално и всеки човек рисува в главата си това, което му харесва и което би искал да открие в една жена.

Полезно е мъжете да вземат химикалка и лист хартия и да опишат подробно образа на жената, която наистина искат. Нещо от майка си, нещо от филмите и книгите, нещо от личния си опит. Когато мъжът знае какво точно търси в една жена, ще му е по-лесно да намери своя човек.

Мъжът, съзнателно или не, търси своя идеален образ. И по същата аналогия жените трябва да си направят идеален образ на мъжа. А след това да търсят мъж, който максимално да прилича на него.

И мъжът, и жената трябва винаги да помнят, че не съществува такова нещо като идеален партньор. Няма как идеалният образ, който сте начертали в ума си, да се срещне в действителността. Реалният образи винаги ще бъде малко по-различен.

Затова, когато жената търси своя идеален партньор, нека се стреми към 70-80%. Съвпадение. Това вече е много по-реалистично и осъщстевимо и така вероятността да срещнете идеалния за вас човек е голяма.