Остават броени седмици до появата на бебето и изборът на име се превръща в една от най-често обсъжданите теми между родителите (а и роднините). Какво да бъде то, за да му носи късмет? Дали да продължи традицията, наследявайки това на бабата, дядото, а защо не и на родител, или да бъде интернационално и лесно разпознаваемо? Да празнува ли детето имен ден или името му да носи величието на древни владетели или богини? С коя буква да започва и какъв трябва да бъде перфектният сбор от всички букви, според нумерология?

Признайте си честно, че поне един от всички тези въпроси ви е минавал през деветте месеца през ума? Защото няма родител, който да не иска да осигури най-доброто за своето дете. Да расте то щастливо, да има късмет, да се радва на непоклатимо здраве... И ако изборът на име би могъл да му помогне, защо пък не!?

А какво да кажем за зодията? Тук няма как да се планира, макар че има родители, които (стига да нямат медицински затруднения) планират прецизно забременяването и появата на бебе и по този показател.

Истината е, че астрологичният знак действително показва особености на характера – както на възрастните, така и при децата. Но зодията далеч не е единственото, за което трябва да се гледа, когато се изготвя звездната карта на детето. Важни са и планетите в момента на неговото раждане. Това всъщност може да се окаже полезно за родителите, за да подходят максимално гъвкаво към характера на малчугана, помагайки му да расте и се развива по най-добрия за него начин. Малкият Овен например, със сигурност ще бъде много по-упорит, отколкото мечтателните и силно чувствителни Риби. Какво трябва да знаете още?

По всички тези въпроси колегите от „Новите родители“ разговарят с астропсихолога Радостина Станева от Rady and the Stars в новия епизод от подкаст поредицата на сайта.

Приятно слушане!