Оказва се, че не всички трикове за улесняване на живота в действителност вършат работа и пестят усилия и време. 

Представяме ви някои от най-популярните, изпробвани от Bright Side

1. Разрязване на домати на две

Притиснете доматите плътно между две чинии и разрежете внимателно.

Резултат: Работи! Нужно е само да се уверите, че ножовете са достатъчно дълги и остри. 

2. Охлаждане на напитка

Увийте пластмасовата бутилка във влажна хартиена кърпа и поставете във фризера. Ще изстине за секунди.

Резултат: Мит. Бутилката, увита в мокра хартия изсъхва с абсолютно същата скорост, с каквато и неувитата.

3. Разделяне на жълтък от белтък

Чукнете яйцето в чиния, вземете обикновена пластмасова бутилка, като я стиснете леко, за да изкарате въздуха. Доближете гърлото на бутилката до жълтъка и бавно отпуснете бутилката. Жълтъкът веднага влиза в бутилката. След това стиснете бутилката над друг съд и жълтъкът лесно ще изпадне в нея.

Резултат: Работи перфектно! Не изисква никакви специални умения, препоръчваме да го опитате. 

4. Чистене на ягоди

За да изчистите ягодите, просто промушете сламка през долнатия им край и зелената листна част се отстранява по-лесно. 

Резултат: Работи. Една забележка: използвайте този супер лесен трик за по-дребните ягоди, а за по-едрите разчитайте на добрия стар метод с нож.

5. Рязане на меко сирене или торта

Използвайте конец за зъби, за да разрежете идеално гладки парчета. 

Резултат: Работи перфектно. За разлика от ножа конецът не залепва по сиренето и помага да получите хубави тънки парчета. С тортите е малко по-трудно, но с малко практика може да постигнете отличен резултат и равни парчета. 

6. Белене на яйце с лъжица

Чукнете широката страна на яйцето върху твърда повърхност, за да счупите черупката и да смачкате въздушния джоб. Плъзнете лъжицата между яйцето и черупката и внимателно отстранете черупката. 

Резултат: Не работи. Освен това отнема значително време и усилия. Препоръчваме друг трик:  Когато яйцата са готови, изсипете горещата вода и напълнете съда със студена. Затворете капака. Разклатете съда енергично, като държите здраво капака. Накрая просто отмийте счупените черупки от яйцата. 

7. Отваряне на буркани с тиксо

Използвайте самозалепваща се ролка, за да отворите лесно затворените стъклени буркани. Залепете тиксото от горната страна на капака. Дръжте буркана с една ръка и дръпнете лентата с другата. 

Резултат: Пълен провал. Всъщност идеален начин да изсипете половината от съдържанието на буркана по масата и по себе си. Трик, който работи: използвайте гумени ръкавици. 

8. Как да не изкипи водата от тенджерата

Поставете дървена лъжица върху тенджерата – тя ще попреди водата да прекипи. 

Резултат: Не е мит. Водата не спира да прекипява, но лъжицата я спира.