Перфектните двойки, които не се карат никога за нищо, имат романтични отношения ежедневно и продължават да се гледат все така влюбено като в първия ден на запознанството си, макар да са минали оттогава 10 и повече години, съществуват само в киното, книгите и Instagram.

Няма какво да се лъжем: животът е шарен, характерите на партньорите – също. Което не означава, че трябва да даваме превес на негативните емоции и да не се опитваме да поправим някои дребни разминавания или поводи за неразбирателство.

Ето кои са петте най-дразнещи навици на партньорите в една двойка според американски експерти. Ако се научим да ги разбираме поне малко, ще успеем да постигнем по-лесно компромис и за двете страни.

1. По-малко секс

Страстта в една двойка постепенно отшумява, но това не бива да е за сметка на редовния секс. Колкото по-малко го правите с годините, толкова повече различия и противоречия ще избуяват на повърхността.

2. Липса на лично пространство

В началото може и да не сте обръщали внимание на това, но постепенно всеки започва да се бори и защитава яростно своето право на лично пространство. Всъщност би било от полза, ако започнете да приемате нормално неговите седмични сбирки с приятели на бира или да гледат футбол, а той от своя страна спре да ви натяква, когато излизате с приятелки на кафе и сладки приказки.

3. Наддаване на тегло

Това е нещо, което се случва с годините, възрастта на партньорите и начина им на живот. И в някакъв момент неговото бирено коремче започва силно да ви дразни, а той пък не харесва отпуснатото ви тяло. Това е поправимо, ако просто включите повече движение в ежедневието си. А ако го правите заедно, ще има двойна полза, защото е приятен и забавен нов начин за прекарване на свободното време.

4. Пари

Рано или късно се стига до финансови разправии. И всеки смята, че другият харчи повече, все за неразумни неща. Може да избегнете този проблем, ако в началото на всеки месец и двамата заделяте по една малка сума „за черни дни“. Така няма да изпадате в стресова ситуация, ако внезапно свършите парите. А ако се окаже, че не сте имали нужда от тази сума, тя може да остане като депозит за лятната ваканция.

5. Роднини

Трудно ще го накарате да харесва майка ви, както и вие все повече ще намирате за какво да се дразните на вашата свекърва. Номерът е да не се преминават границите на добрия тон, защото тогава е вече обидно спрямо най-близките хора. Дребното мърморене просто трябва да минава покрай ушите ви и да не става повод за скандал.

Новите родители