Когато другите те наранят, дай им от твоето лекарство. Не от тяхното. Защото вече знаят вкуса му.

Ако са те излъгали нееднократно, нека твоят отговор е честност. Ако са си играли с чувствата ти, нека твоят отговор е зряло отношение. Ако са разбили сърцето ти, нека твоят отговор е изцелението и добротата. Ако са те накарали да плачеш, нека твоят отговор са усмивките. Ако не са били до теб всеки път, в който си имал нужда, нека твоят отговор е безусловна подкрепа и разбиране именно към този човек. Защото в живота се случва всичко. Ако са си тръгнали от теб, нека твоят отговор е приемането.

Твоето лекарство може би ще се нуждае от дълго време, за да подейства. Вероятно ще има непредвидени спънки, които ще забавят ефекта му още повече. Да, понякога е възможно да се разочароваме отново. Дори след края е възможно един човек да продължи да ни разочарова. Дори когато сме смятали, че няма накъде повече. Но въпреки това – продължавай да бъдеш добър. И накрая ще се случи. Ще видиш. Чудото ще дойде в живота ти. Миналото ще бъде излекувано. Болката ще бъде забравена. А горчивината – отмита.

Затова имай търпение. И вярвай. В себе си. В сърцето си. Истинските хора ще те оценят заради това, което си.

Не се страхувай да бъдеш себе си. Не се страхувай да отговориш на разочарованието с любов. На отхвърлянето – с приемане. На мрака – със светлина.

Автор: Найва Зебиян

Найва Зебиян е ливански канадски преподавател със седалище в Лондон, Онтарио. Страстта й към творческото изразяване се виждаше още от млада възраст, докато се задълбочаваше в арабската поезия и романи. Известна е с книгата си „Плат за ума.“

https://najwazebian.com/