Киану Рийвс пристигна на гала вечерта на „ЛАКМА Арт + Филм“ със своята приятелка Александра Грант. Това на практика е първата му публична връзка от 20 години насам.

Рийвс е известен на широката публика като един от най-потайните и затворени актьори. Почти нищо не се знае за неговия социален, камо ли романтичен живот. В интернет е пълно с негови снимки извън снимачната площадка, на които често можем да го видим как си играе с улични кучета. А това от своя страна му спечели прозвището „най-милия човек в Холивуд“.

Ето защо Холивуд се изненада, когато го видя за първи път на публично място с гадже.

Виж още: Киану Рийвс: Вдигнете очи, кажете „Здравей!“ на някого, прегърнете някой!

46-годишната Александра Грант е популярна американска художничка. Двамата с Киану се познават отдавна, но чак сега се появяват на официално събитие, хванати за ръка. Тя илюстрира две от книгите на Рийвс през 2006 и 2011 г. Рийвс и Грант имат и общ бизнес – преди 2 години те основаха издателската къща „Екс Артистс Букс“.

Последната известна романтична приятелка на Рийвс бе актрисата Дженифър Сайм. През 1999 г. двамата щяха да имат дъщеря. Дори бяха избрали името Ейва, но бебето бе мъртвородено. Малко след това Сайми загина в автомобилна катастрофа на 28-годишна възраст.

Gallery
В 35-годишната си кариера Киану Рийвс никога не е позирал с приятелка на червения килим.

Той беше свързван през годините с различни жени, сред които Сандра Бълок и Аманда де Кадент.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery

Снимка: Guliver / Getty Images