Мозъкът на мъжа по време на полово сношение е океан от мистериозни промени на механизмите, които управляват неговите мисли, чувства, сексуална мощност и самия акт. С други думи, това, което се разиграва „под пояса“ на мъжа, е сложен процес.

Не е тайна, че като цяло мъжете отдават голямо значение на размера и формата на органа си. (Според статистиката всеки четвърти мъж не си харесва члена!) Не бива да се забравя също, че пенисът винаги се е радвал на привилегировано положение в ума както на мъжа, така и на жената, бидейки символ на господство.

Всъщност е установено, че размерът на пениса не играе особено важна роля за мъжката потентност. Друго, което жените обикновено не подозират, е, че мъжете имат задръжки да излагат на показ тялото и гениталиите си.

Те се тревожат какво ще си помислят жените за тях и се страхуват, че партньорката им може да се разочарова от големината на тяхното достойнство, от вида на тялото или от сексуалното им поведение.

Погрешни представи за мъжкия член

Въпреки че по-голямата част от мъжете биха желали да имат по-голям пенис, 85 на сто от жените са доволни от този на партньора си. В обществото е насадена погрешната представа, че колкото по-голям е членът, толкова по-голям е сексуалният му потенциал. Всъщност е напълно излишно мъжът да има по-дълъг член. Жените се чувстват привлечени повече от други негови черти – например очите, усмивката, квадратната челюст или мускулите. Следователно от тяхна гледна точка „размерът няма значение“!

Освен това мъжете не бива да изпитват несигурност по отношение на въпросната част от анатомията си, тъй като и средният по големина пенис пак е по-голям, отколкото е необходимо, за да проникне във вагината на жената.

Пенисът в режим на автопилот

Всеки мъж познава способността на пениса си да привлича внимание, без да е направляван умишлено от мозъка. Това означава, че „малкият приятел“ действително притежава нещо като собствена глава.  Дори може да се твърди, че мъжете – някои повече, други по-малко – редовно стават „жертва“ на спонтанна ерекция.

Нека бъде ясно, че за това са виновни рецепторите за тестостерон, които се намират в гръбначния мозък, тестисите, пениса и мозъка. Тяхното взаимодействие активира цялостната „сексуална мрежа“ на мъжа.

Много жени се учудват, че пенисът действа и на автопилот и че мъжът невинаги може да контролира ерекцията си.