Детето ви много иска да танцува, но сякаш не е съвсем ориентирано какво точно да избере. Или пък вие планирате да го запишете от малко на някакви танци, защото те са приятен и полезен начин за раздвижване, поддържане на фигура и стойка, и още куп екстри.

Какво обаче да изберете? И има ли значение кой точно танц ще упражнява детето?

Изборът всъщност не е толкова лесен както вероятно изглежда на пръв поглед. Защото танците зависят не само от предпочитанията на детето, а и от неговия темперамент.

Ако приемем, че 6-годишна възраст е добър период за начало на такива занимания, ето какво още трябва да знаете при избора.

Защо е полезно

Танцът е забавно занимание и децата показват своите умения още у дома, докато слушат музика. Ако забележите, че малките наистина се вълнуват по време на движенията, спокойно може да ги запишете в школа.

Танцът е форма на изкуство, при което водещо e движението. Той е много полезен за децата, тъй като подобрява тяхната координация, баланс и е важен за психофизическото им развитие.

Какъв да изберете

- Ако децата са енергични и обичат да танцуват без задръжки, модерните танци са идеални за тях.

- При по-спокойни деца, които имат изящни движения и изправена стойка по рождение, класическият балет пасва перфектно.

- Ако малчуганите обичат да правят акробатични номера и са активни по природа, идеален избор е брейкът.

- За тези, които не признават правилата в танцовите движения и предпочитат да следват музиката по-свободно, експертите препоръчват хип-хоп.

- Упоритите и борбени деца, състезателен тип, биха се чувствали чудесно в спортните танци, които за полезни за тях и заради работата в екип (с партньор).

Новите родители