Познанията на маите в областта на астрономията и математиката продължават да изумяват учените и до ден днешен. Хороскопът, създаден от тях, е един от най-старите. Някои астролози са убедени, че е и един от най-точните.

Без значение дали вярвате в подобни неща, вероятно бихте искали да узнаете коя е вашата зодия според календара на маите.

Прилеп (26 юли – 22 август)

Прилепът е защитник на дома и глава на семейството. Независимо дали става дума за мъж или жена, човекът, роден под този знак, притежава изключително силен дух. Той е амбициозен, постоянен, методичен, честен, но понякога и твърде груб. Зад тази грубост обаче не се крие нищо друго освен желание за справедливост.

Скорпион (23 август – 19 септември)

Хората, родени под знака на Скорпиона, обичат да показват чувствата и мислите си, но не с думи, а с действия. Според маите Скорпионите са надарени с „ дара на паметта“ – те помнят всичко – и доброто и лошото. В отношенията си с околните са лоялни, честни и отдадени. Проблемът им е, че очакват винаги да им се отвръща със същото, в противен случай стават отмъстителни!

Елен (20 септември – 17 октомври)

Елените са умни, сърдечни и мили. Изключително романтични натури, които обожават обясненията в любов и комплиментите. Раними и нежни създания, с много силна интуиция и голям талант.