Навярно мнозина от вас честичко си задават въпроса: „Къде отиват парите ми, защо вечно не стигат?”. Отговорът, уви и до ден-днешен, не е ясен, предава Мениджър Нюз.

За сметка на това обаче учени от Харвард твърдят, че са открили вълшебната формула, която решава дилемата „Как се печелят много пари?”. Изходната точка на проекта били два въпроса:

1. Как се печелят много пари?

2. Какво трябва да се направи, за да се спечелят много пари?

Отговорите се оказали банално прости, но съвършено различни. Защо? Просто защото хората са различни и подхождат към парите различно, обясняват учените. Те събрали огромно количество данни от цял свят и ги обработили, като приложили принципа за преобразуване на времето, посветено на стратегическата цел "да печеля" в пари. После класифицирали получените резултати в четири групи, като ги съотнесли към различни животни, чието поведение наподобява начина, по който дадената група заработва доходите си.

И ето какво се получило:

Първа група – „Къртици”

Слепите животинчета, невиждащи по-далеч от носа си, са принудени да живеят под земята и да се хранят с каквото намерят. Излезе ли обаче на повърхността, къртицата веднага започва с бясна скорост да рови земята, за да се върне в обичайната си среда.