Повечето хора са израснали с предубеждението, че парите са зло, защото са придобити по нечестен начин. Неслучайно съществува и изразът „кървави пари“ или „мръсни пари“.

Според съвременните психолози обаче подобно мислене и погрешно и ни пречи да създадем материално обезпечена среда на живот. Ако само малко променим мисленето си, ще привлечем парите в живота си. Ето как:

1. Не мразете парите!

Отпратете веднага мисълта на завист за чуждия успех или на песимизъм, че някога бихте спечелили повече пари.

Ако успявате да прогоните подобни мисли, то постепенно ще се освободите от негативното отношение към парите и ще ги възприемете като нормална част от живота на нормални хора.

2. Представете си, че сте богати!

Допуснете представата за себе си като богат човек. Започнете да мечтаете какво бихте правили, как бихте се държали, за какво бихте използвали средствата си. По този начин мозъкът ви постепенно ще свикне с идеята, че това не е нещо невъзможно и непостижимо за вас. Позволявайте си скъпи неща, когато е възможно – подарете си вечеря в хубав ресторант, купете си веднъж в месеца маркови дрехи – дори заплатата ви да не е голяма, внушете си, че този начин на живот не само че може да ви хареса, но може и да ви принадлежи.

3. Не се вманиачавайте!

Не мислете за парите като нещо, което трябва да постигнете на всяка цена! Не се вманиачавайте по тях. Не си внушавайте, че те са най-важното в живота и без тях няма пълно щастие. Напротив – твърде малко неща, които ще ви направят щастливи, можете да си купите с пари.

4. Рискувайте!

Ако ви се удаде възможност, рискувайте ,за да спечелите. Инвестирайте, дори с опасност да се провалите. Не се привързвайте към парите. Те не са хора. Без тях можете. Пари се губят и се печелят. Превърнете мислите си в действия.

5. Имайте търпение!

Трябва да сте уверени в това, което искате, и да бъдете спокойни и търпеливи. Не бързайте, избирайте умно момента да инвестирате в някаква кауза, цел, проект. Не се подценявайте. Вярвайте, че има какво да предложите на света.