Как да намалите теглото?

07 май 2019 г., 11:22
5489

Снимка: Shutterstock

Жените, при които близките приятели и семейството приемат напълно теглото им, се справят много по-добре с поддържането на килограмите си. А истинската новина е, че дори могат да гo намалят, установи ново изследване.  Някои от дамите в изследването са успели да свалят средно до 3 килограма в продължение на три месеца. Проф. Логел, която е била водещата авторка на изследването, обяснява:

“Когато се чувстваме зле по отношение на телата си, ние често се обръщаме към любимите и близките си хора, семейства, приятели и партньори, за подкрепа и съвет. Начините, по които те ни отговарят, могат да имат огромен ефект върху теглото и самочувствието ни.” Изследването, чийто резултати са били публикувани в списанието Jorunal Relationships, е включвало млади жени, с които е било разговаряно за тяхното тегло и за това как техните близки хора са реагирали на притесненията им.

Резултатите са показали, че жените, които са били загрижени за теглото си и са получили дори минимален брой съобщения за подкрепа от близките си и любими хора наистина са изгубили от теглото си. За сравнение, на тези, на които е било казано, че “изглеждат нормално” са изгубили не 3 килограма, а под килограм.

“Средно всички жени в изследването са били на горната граница на здравните препоръки на Канадското правителство, и затова най-здравословното нещо за тях е било да поддържат теглото си, и да не са толкова взискателно към себе си и стила на живот, който водят. Но много от жените въпреки всичко са били загрижени за теглото си и са се притеснявали, че то е над нормата и над оптималното според техните здравословни и естетически представи.”

Psy Blog

Ключови думи:
Коментари