Повечето хора смятат, че стегнатото и хубаво тяло е синоним на здраве и красота, пише Мениджър Нюз. За балерините обаче поддържането на добра форма е ключова предпоставка за успешна кариера.  Не е случаен фактът, че професионалните танцьори се възприемат като своеобразни експерти по отношение на здравословното хранене и физическите упражнения.

Именно поради тази причина решихме да ви представим 10 съвета, които според руските балерини са ключови за поддържането на отлична фигура.

Супата е основно ястие, вечерята е лека

Ако искате да станете леки като перце, ще трябва да намалите количеството храна, което приемате на ден. Изключете тестото и солта от диетата си, включете повече зеленчуци. Но не прекалявайте. Старайте се ястията да са естествени и балансирани. В противен случай тялото ви може и да започне да жадува за сладки лакомства.

Трябва да знаете кои продукти са добри за вашето здраве

Експертите по здравословно хранене са единодушни, че сьомгата, бадемите, маслините, авокадото и камбите се отразяват прекрасно на тялото ви. Включете тези продукти в диетата си и много скоро ще почувствате прилив на енергия.

Най-добрият начин да се разтегнете, е да четете, докато правите шпагати.

Не е нужно да се насилвате да направите пълен шпагат. Просто седнете на земята, разтегнете краката си колкото можете, и започнете да четете от любимата си книга. Можете да пробвате и да гледате някое ново ТВ шоу.