Когато имаме крепко здраве, имаме всичко. От Ревита напомнят, че постигането на добра физическа форма и емоционален баланс са неща с важно значение за пълноценния начин на живот. Колко от нас обаче се замислят с какво всъщност се храним и какви мисли допускаме до себе се?

Ако искаме да сме в топ форма, е необходимо на направим “ревизия” на менюто си, да започнем да спортуваме, да си даваме повече почивка и не на последно място – да си набавяме необходимото количество есенциални витамини и минерали под формата на добавки, споделят още от Revita.

Какво е важно за поддържането на добро здраве?

Все по-често се говори за така наречения “еко–съобразен живот”, който включва и употребата на био продукти. Това може да са билкови добавки, храни и дори козметика, споделят от Ревита. За стоките с биологично чист произход се знае, че са качествени и че не съдържат вредни за човешкия организъм съставки. Ето какво друго е добре на направим, за да поддържаме здравето си в добра форма, споделят от Revita:

- честа консумация на плодове и зеленчуци – заместете полуфабрикатите, бързите храни и сладкото с повече свежи продукти, съветват от Ревита. По този начин ще осигурите на организма си необходимите витамини, минерали и фибри. Според Revita, ако здравето е приоритет за вас, плодовете и зеленчуците трябва да бъдат задължителен елемент от хранителния ви режим;

- намалете нивата на стрес – от онлайн магазин Ревита напомнят, че високите нива на стрес са водеща предпоставка за понижаване на имунитета, а респективно и за по-честото боледуване. Когато човек е под стрес, свободните радикали не могат да се неутрализират успешно, а това води до увреждане на ДНК–то и клетките, разказват от Revita. Антиоксидантите помагат много в такива случаи;

- повече движение и по-малко време пред компютъра – дигиталната ера, в която живеем, неминуемо оставя своя ярък отпечатък върху ежедневието на човек, твърдят от Revita. Добре е да заместим смарт технологии с това да прекарваме повече време сред природата, да спортуваме или да се срещаме с хора;

- прием на хранителни добавки – от Revita споделят, че правилно подбраните суплементи могат да попълнят дефицитите на витамини и минерали в организма, да помогнат за постигането на красив външен вид и да ускорят натрупването на мускулна маса при спортистите. Имуностимулантите пък са разработени в полза на имунния отговор, който не винаги е достатъчно добър, а това рефлектира върху нашето здраве. Този вид хранителни добавки са и едни от най-често купуваните – както за деца, така и за възрастни, споделят от Ревита.

Когато се грижим добре за себе си, тялото ни ще ни се “отблагодари” с крепко здраве и красив външен вид. От Ревита призовават да наблегнем на здравословното хранене и на някои духовни практики като йога и медитация, за да се чувстваме и изглеждаме добре.

Как да изберем хранителни добавки, разказват от Ревита

На първо място, стои въпросът с персоналните ни потребности. От Revita напомнят, че има хранителни добавки в разнообразни категории – за засилване на имунитета, за подобряването на съня, за нервната система, за женското и мъжкото здраве, за храносмилателната система, за деца и т.н.

От особено значение е да се консултираме с лекар, преди да започнем прием на какъвто и да е препарат, споделят от Revita. Така ще успеем да подберем най-подходящия за нас продукт, ще знаем как да го приемаме правилно и колко дълго време. Екипът на Ревита напомня на потребителите, че дори и добавките за кожа, коса и нокти е нужно да бъдат внимателно подбирани и дозирани.