Как да пием разумно и да избегнем мъките на следващия ден

06 януари 2019 г., 21:10
1785

Снимка: Shutterstock 

Ясно е, че някои хора „носят“ повече от други. Но има стъпки, които всеки може да предприеме, за да избегне бързото опиянение и неприятните последствия от него.

Първо, видът алкохол има значение. Опознайте начините, по които организмът ви реагира на различните напитки. Ако се напивате бързо, изберете слабоалкохолни напитки – бира или вино и избягвайте сладките коктейли. И спазвайте следните няколко съвета:

  • Преди всичко, никога не пийте алкохол на гладно. Поне половин час преди да започнете да пиете, хапнете нещо с по-високо съдържание на протеини – яйца, месо, или бобови храни за онези, които се въздържат от животински храни. Мезето е задължително, а най-добре е да направите прекъсване за топло ястие или супа.
  • Независимо какъв алкохол консумирате – дори да е бира или вино, пийте вода. Дехидратацията е основна причина за неразположението на следващата сутрин.
  • Ако знаете, че е възможно да пиете повече от обичайното, вземете витамин С. Той помага на тялото да се справи с алкохола и да неутрализира токсичните вещества.
  • Движете се. Физическата активност е ключова, ако искате да избегнете тежкото напиване.

Източник: Дарик

 

 

Коментари