До неотдавна децата не се съмняваха в приказката за Дядо Коледа, който влиза през комина и оставя подаръците под елхата, а после изчезва с шейната и верните си елени в звездната нощ. Но в наши дни тази история започва да губи своя чар и пламенните усмивки на децата отстъпват на въпросите и съмнението.

Дали е редно да отнемате детската им вяра в добрия старец, като им кажете, че всъщност вие оставяте подаръците под елхата? Или трябва да продължите да ги убеждавате в легендата, с надеждата съмнението им да се изпари, питат се колегите от Мениджър нюз.

Д-р Ребека Чикот, съосновател на The Essential Parent Company, дава добри съвети как да отговорим на някои от най-чудатите и настойчиви детски въпроси:

Защо Дядо Коледа не става на въглен, когато влиза през комина?

„След 5-ата си година малките обикновено стават много любопитни и започват да мислят логично, поради което започват да задават все по-сложни въпроси. В тази ситуация смятам, че трябва да запазим загадката.

Разкажете им история от вашето детство или си измислете нова. Използвайте въображението си. Бихте могли да обясните, че Дядо Коледа пътува през различни измерения. Реагирайте според възрастта и темперамента на детето си“.

Ако Дядо Коледа успява да мине през комина, защо и крадците не го правят?

Опитайте с: „Обикновените хора не могат да слязат през комина, без да се наранят, но Дядо Коледа е специален.“

Как Дядо Коледа носи подаръци на хора, които нямат комин?

„Ние също нямаме комин, но Дядо Коледа използва магия, за да се телепортира вътре в къщата.“

Вижте още на Новите родители.