Задържането на чувствата може да бъде изключително вредно за здравето ни. Различните емоции, особено отрицателните, водят до сърдечни проблеми, безсъние, понижаване на имунната система и други.

Затова е важно да се научите да се освобождавате от чувствата, да ги пуснете навън от тялото си, за да постигнете вътрешна хармония и баланс.

1. Трябва да разпознаете чувствата си и да потърсите професионална помощ, когато не можете да се справите сами. Необходимо е да се свържем с чувствата в нас, за да можем да ги победим отвътре, като разберем кой е най-правилният начин за това. Не бива да забравяме, че нашите чувства вредят само и единствено на нас самите, а не обекта, към когото са насочени.

2. Различни физически упражнения могат да ни помогнат да се освободим от лошите чувства. Потърсете съвети от професионалист за упражнения, които биха могли да прогонят напрежението от цялото тяло. Най-честите методи за това са танци, йога, както и различни техники на медитация.

3. Масажите са също добър избор. Стига да намерите подходящите за вас, ще видите, че масажите помагат да се отпусне не само тялото, но и съзнанието ви. Ще почувствате облекчение и ще се справите с болката.

4. Лек чрез акупунктура. Това предполага поставяне на игли на определeни точки по тялото ни, което има за цел да освободят ендорфин. Акупресурата помага при стрес и гняв.