В днешно време е пълно с информация за нас онлайн. Независимо дали става въпрос за профили в социалните мрежи, за данни, съхранявани в облака, стари съобщения във форуми, които едва ли можем да си спомним, или нещо друго, всеки, който има връзка с интернет, може да научи куп неща за живота ни.

За тези, които искат да отворят нова страница, открихме този план за действие, който ще ви помогне да изтриете цялата информация за вас, съдържаща се в интернет.

Да започнем със социалните мрежи

Повечето социални мрежи позволяват да изтриете профила си. Запомнете в кои сайтове сте регистрирани и изтрийте всички профили. Когато акаунтът ви е деактивиран, името, снимките и повечето от материалите, които сте споделили с приятели, се изтриват. Ако промените решението си, повечето социални мрежи предлагат възможност да възстановите профила си в рамките на определен период от време.Помнете историята си

 

Опитайте се да запомните в кои сайтове сте регистрирали в миналото. Имахте ли онлайн дневник, като тийнейджър? Влезте в стария си потребителски профил и го изтрийте. Ако сте забравили паролата си, всеки сайт има начин за възстановяване (обикновено като просто въведете своя имейл адрес). Можете също да се разровите из пощата си за всички получени съобщения за регистрация / потвърждение от подобни сайтове. Така по-лесно ще проследите в кои сайтове сте се регистрирали .Време е да бъдете креативни

В някои уебсайтове не можете да изтриете профила си. Тук ще трябва да измислите нещо, ако искате да изчезнете. Просто сменете името, града и друга информация с нещо напълно фалшиво.