Любовта е еднаква и различна. Тя има толкова много лица, че не може да се опишат. И все пак в същината си носи един цвят, една душа. Любовта е да обичаш, да си спокоен, да си себе си. Любовта не е само магия, тръпка, страст и влюбеност. Тя е и спокойствието на прегръдката, на съня, на споделеното мълчание.

Ето знаците, които разкриват истинското лице на любовта – на онази, която ще се запази във времето:

1. Да споделяте всичко

В любовта не можеш да избираш само доброто. Да споделяш с някого само добрите му моменти, е форма на егоизъм, но не и на любов. Когато сте заедно и в радостта, и в мъката си, без да промените отношението си един към друг, може да сте спокойни за бъдещето. Любовта се проверява, когато нямаш всичко.

2. Да действате, а не да говорите

Всеки може да говори и да обещава. Но не всеки може да го изпълни. Действията са много по-важни от думите. Ако един човек ви повтаря по няколко пъти на ден, че ви обича, не му вярвайте сляпо. Самото повтаряне обезсмисля магията на тези думи. Ако обаче с дребните си жестове и делата си показва, че го е грижа за вас, това вече може да наречете любов.

3. Да бъдете себе си

Ако се страхуваш или срамуваш да бъдеш себе си пред човека, с когото си, то значи тази връзка няма голямо бъдеще. Ако партньорът ви постоянно иска да ви промени, значи не ви обича заради това, което сте, а обича някаква ваша версия, която иска да моделира по свой вкус. Най-голямото щастие е да ви обичат заради това, което сте.

4. Да имате сходни интереси

За едни любовта е в пътуването, за други – в прегръдката пред телевизора. Това няма никакво значение, стига и двамата да имате едно и също виждане за любовта. Ако се чувствате добре с това, което правите, значи то е правилното. И не се сравнявайте с другите. Не си мислете, че двойките, които си уреждат романтични вечери на свещи по няколко пъти в месеца, непременно са по-щастливи от двойките, които заспиват по пижами пред телевизора.

5. Да станете по-добри

Любовта трябва да носи светлина и добро. Тя не бива да те прави гневен, отмъстителен, завистлив. Такива чувства не са провокирани от любов, а от нещо друго. Желанието да споделяш с другите от щастието си, да се развиваш, да учиш нови неща, да бъдеш по-добра версия на себе си, е доказателство, че обичаш. Уверете се, че и от отсрещната страна е така.