Тормозеното 9-годишно момче, което беше заснето от майка си да казва, че иска да се самоубие, получи хиляди съобщения за приятелство и подкрепа, пише Daily Mail.

Ярака Бейлс от Бризбейн засне сина си Куадън да плаче в колата, след като го взела от училище в сряда. Ученикът, който има ахондроплазия – най-често срещаният тип джудже, казва на майка си: „Дай ми въже, искам да се самоубия“. Това се случва, защото връстниците му се подиграват. 

Клипът стана вайръл и Куадън и семейството му получиха много подкрепа и поощрение от някои австралийски спортни звезди и непознати хора от целия свят.

Страница в Instagram, създадена за младото момче, събра огромен брой съобщения за подкрепа, доста от тях обещаващи подаръци и приятелство.

Семейството пусна изявление, в което благодари на всички за добрите пожелания. То гласи: „Семейството на Куадън иска да благодари на всички за проявената любов и подкрепа от толкова много хора от цял ​​свят. Поради големия брой съобщения, ние не можем да отговорим на всички в този момент, тъй като имаме нужда от време. Куадън усеща любовта ви и сега се нуждае от почивка. Срещаме се спредставители на  властта, за да направим промени срещу тормоза в училище.“

По-рано актьорът Хю Джакман каза на деветгодишния ученик, че винаги ще бъде негов приятел. Той изпрати послание до хулиганите, тормозили момчето, че „животът е достатъчно тежък“ и не е нужно да се разстройваме едни други.

“Куадън, ти си по-силен, отколкото мислиш, приятелю”, каза Хю във видео, споделено с неговите 14 милиона последователи в Twitter.

В същото време комикът събра над 400 000 долара в помощ на момчето. Брад Уилямс създаде страница в GoFundMe и написа: „Създавам тази страница, за да уведомя Куадън, че тормозът няма да се толерира и че той е прекрасно човешко същество, което заслужава радост.”

Той разкри, че би искал да покани Куадън и майка му в САЩ, да им осигури хубав хотел и да ги заведе в Дисниленд.

Деца от различни държави също отправиха своето послание към Куадън:

И спортистите в Австралия изразиха своята съпричастност:

Ахондроплазията е нарушение на растежа на костите. Характеризира се с ограничен обхват на движение в лактите, голям размер на главата (макроцефалия) и малки пръсти. То не касае продължителността на живота и интелектуалното развитие на човека.

Източник: Gospodari