Джинджифилови човечета

Необходими продукти:

300 г брашно

90 г оризово нишесте

250 г меко масло

80 г пудра захар

1 жълтък

1 ч.л. сода за хляб + 1 ч.л. оцет

1 с.л. смлян джинджифил

1 ч.л. неподсладено какао

глазура, за декорация

дребни бонбонки, за украса

1. Пресейте брашното, нишестето, пудрата захар и какаото в купа.

2. Направете кладенче и в него сипете жълтъка, угасената в оцета сода и накъсаното на парченца масло. Добавете подправките.

3. Разбъркайте до получаването на гладко и меко тесто. Завийте го с домакинско фолио и приберете за 1 час в хладилник.

4. Разточете на кора с дебелина 3 мм и с метална формичка изрежете човечета.

5. Изпечете ги в тава върху хартия в предварително загрята на 170 градуса фурна. Следете крайчетата – щом започнат да се зачервяват леко, веднага вадете от фурната.

6. Оставете да се охадят напълно, след което декорирайте с глазура и бонбонки, за да заприличат напълно на джинджифилови човечета.

Новите родители