Как стандартно давам инструкции на мъжа си:

Моля те, не забравяй да ми вземеш хляб. По възможност мек, пресен, може и нарязан. Напомням ти, че довечера ще имаме гости. Мисля да направя някаква салата, качамак, риба за основно и някакъв шоколадов десерт с плодове. Гледай да се прибереш до половин час, че да имам достатъчно време.

Как давам инструкции на мъжа си след един епизод на Hell’s kitchen:

Ехо! Чуваш ли какво ти казвам? Вземи хляб! Или е прекалено трудно да го запомниш? Не искам да ми домъкнеш някаква подметка, гледай да става за ядене, искам да е пресен, да се топи в устата. Ясно ли е? Ехо?! Да ти напомням ли, че довечера имаме резервирана ВИП масата?! Нали не си толкова тъп, че да си забравил?! Няма да допусна в моята кухня някой да си тръгне недоволен. Искам най-доброто! Ясно ли е? Ще направя един път салата с дресинг, един път полента, за по-късно филетирана сьомга с канапе от пюриран спанак, шоколадов мус върху плодово рагу. Нали няма да ме излагаш? Ехо?! В моята кухня искам да чувам само: „Да, скъпа!” Имаш трийсет минути да си довлечеш задника вкъщи!

Как давам инструкции на мъжа си след един епизод на Мастър шеф (с усмивка към шеф Силвена Роу):

Здравей, миличък! Напомням ти да купиш хлебче. Искам да е със златиста хрупкава коричка, като го видя, да си кажа УАУ – ето това е съвършеният хляб. Искам да ми стане хубаво, като го видя, да ми стане УАУ! Така че протегни своите прекрасни пръстчета към рафта и ми избери най-прекрасния хляб, който да бъде УАУ, да бъде прелестен, неповторим и хармоничен. Довечера ще имаме гости и искам да си кажат УАУ! Искам да им направя удоволствие, да ги накарам да се почувстват в Рая. Смятам да сготвя една фантастична вечеря, която ще ни развълнува и ще я запомним завинаги. Да ни се радва окото, да ни е супер на сетивата, да имаме удоволствие! УАУ, отсега се вълнувам! Имаш 30 фантастични минутки да се прибереш в хармоничния ни уютен дом!

Цветелина Велчева