Ето защо хотелското легло е толкова перфектно

02 юни 2019 г., 23:00
6306

Shutterstock

Мнозина знаят това чувство: да се събудиш след дълъг сън в хотелското легло, да стъпиш на пухкавия хотелски килим и да си помислиш: "Защо е толкова страхотно?"

Въпросът наистина е странен - не би ли трябвало да ни е най-уютно в собственото ни легло, със собствените ни постелки и завивки, чийто шарки сами сме си избрали?

Този необичаен въпрос решават да проучат редакторите от Huffington Post, които след допитване сред екипа на изданието за най-любимите хотелски стаи, установяват, че всички те споделят една важна подробност:

Всички най-добри хотелски легла са бели.

Може би никога не сте се замисляли за това, но ако се опитате да си представите хотелско легло, което не е бяло, ще видите за какво иде реч.

И все пак, хората отделят толкова много време в търсене на пъстри завивки и чаршафи с шантави принтове в спалните си у дома... каква е тайната?

Оказва се, че бялото е символ на лукс - и може би, чувствайки се по-луксозно и комфортно, спим по-добре - в бяло легло!

"Визуално, идеята за бяло легло е важна - казва Ерин Хувър, вицепрезидент по дизайна за Уестин и Шератън. "Нещо в бялото легло внушава лукс и добър сън."

"Чисто бялото легло създава този ефект на ореола - хората си мислят, че стаята е била реновирана, дори когато е сменено само леглото" - обяснява Хувър. "Има огромно въздействие."

И макар да не са известни научни изследвания, които доказват, че спим по-добре в хубавите хотели, опитът доказва, че магията на бялото работи.

Лека нощ!

Ключови думи:
Коментари