Ако запасът ви от идеи как да направите партньора си щастлив е свършил, то следните съвети може да заздравят връзката ви и да ви сближат още повече:

1. Кажете „благодаря“ вместо „извинявай“.

Не е нужно постоянно да се извинявате, когато обсъждате с партньора си проблем или просто нещо, което ви кара да се чувствате зле. Вместо да казвате: „Извинявай, че те натоварих с проблемите си!“, кажете: „Благодаря ти, че ме изслуша. Почувствах се по-добре!“ Така и партньорът ви ще се почувства добре, че е помогнал.

2. Поемете инициативата, вместо да задавате въпроси.

Ако обсъждате дали да не отидете на кино или на вечеря, предложете вие филми и ресторанти, вместо да чакате партньора си да го направи, защото накрая цялата вечер може да се провали от много чудене.

3. Гъделичкането привлича внимание.

Някои двойки обичат да се гъделичкат, а други не. В случай че вие сте от първите, можете да погъделичкате партньора си, като по този начин привлечете вниманието му и го разсмеете.

4. Правете си списък.

Използвайте някое приложение на телефона си, за да си създадете списък с нещата, които партньорът ви иска (да си купи, да похапне и т.н.), важните дати във връзката ви и т.н. Така няма да се налагате да помните и съответно да се чудите какво става, ако забравите нещо и партньорът ви е обиден. Ако видите, че партньорът ви обърне внимание на някое бижу или дреха, можете да си го запишете в списъка и при първа възможност да го купите, за да го изненадате. Малките жестове са от значение за здравите и хармонични отношения.

5. Обръщайте се към партньора си по име.

Да се наричате с галени имена, е нещо много сладко. Но ако се обърнете към партьонар си по име и после му кажете, че го обичате, най-вероятно ще го сварите неподготвен и ще му стане много приятно. Опитайте.

6. Накарайте жена си да излезе с приятелки.

Особено ако сте родители. Понякога жената е толкова погълната от децата, че напълно забравя за себе си. Вие като партньор и равноправен родител трябва да й напомните, че сте тук и можете да я отмените. Нека се отпусне малко и да си почине.

7. Помислете, преди да говорите.

Понякога е важно да преглътнете егото си в името на добрия тон. Помислете си дали е толкова важно да кажете онази хаплива реплика, която ще отприщи вероятно скандал, от който накрая и двамата ще се чувствате изтощени и наранени. Ако сте ядосани, изчакайте да ви мине. Ако можете, подберете правилно думите си така че да не нараняват.

Brightside