Според психолога Гретхен Рубин не е необходимо да изграждаме наново една връзка, за да я направим по-здрава. Достатъчно е да започнем с начина, по който поздравяваме и си казваме „довиждане“ – той може значително да подобри взаимоотношенията ни. Във видео на Business Insider Рубин споделя:

„Не изисква много време и енергия, а съм удивена от степента, в която създава чувство за свързаност и признание.

Ако трябва да избера един забавен малък съвет, едно лесно нещо, което можете да направите, без да отделяте много време, енергия или пари, за подобряване на връзките ни – нещо, което правим у дома и води до голяма промяна, е: всеки път, когато някой идва или излиза, си казваме искрено „здравей“ и „довиждане“.

Това е нещо, което можете да правите у дома и нещо, което можете да правите на работното си място. Това е да отдадете дължимото внимание, когато някой идва или си отива. Това не означава просто да смотолевите нещо, когато някой излезе от асансьора или мине по коридора край бюрото ви. Означава да погледнете човека в очите, да кажете здравей, да размените няколко думи и обърнете внимание на факта, че другият идва или си отива.

Удивена съм до каква степен това създава чувство за признание и връзка между хората. Всеки от нас иска точно това от взаимоотношенията си – свързване и признание. Този навик е лесен, защото е очевидно кога да го направите. Не като да планирате да направите три добри дела през деня и в един момент да забравите, защото сте претрупани с работа и проблеми. Не се изисква да помните нищо: просто някой отваря вратата, а вие го приветствате или изпращате сърдечно. Това прави връзките ни с хората по-дълбоки и удовлетворяващи.“