Психолозите казват, че ако се почувствате пренебрегнати, обидени или наранени от човек, на когото истински държите, чувството е почти равносилно на физическа болка.

Само че се замислете дали действително този човек си струва и колко пъти е предавал доверието ви. Ако някой ви разочарова ден след ден, защо не му благодарите за постоянството и не си тръгнете с усмивка?

Ако някой иска да ви напусне, оставете го. Ако ви отблъснат, тръгнете си.

Запомнете, че не сте на тази земя, за да убеждавате когото и да е, че си заслужавате.

Вие сте тук, за да се учите, да се развивате, да творите, да давате и да получавате любов. Онзи, който ви заслужава, ще ви оцени.

Ако се налага постоянно да повтаряте на някого как се чувствате и нищо не се променя, този човек не ви уважава. Не можете да принудите някого да разбере послание, за което не е готов.

Онзи, който е успял да превърне негативизма в позитивизъм, разочарованието - в ценен урок, е постигнал смисъла на живота. А той понякога е несправедлив. Невинаги ви среща с хора, които ви харесват. Но те ви помагат да израснете, като ви нараняват, напускат, обичат… По този начин ставате по-силни и се превръщате в човека, който е предопределено да бъдете.