В днешно време всеки говори за червените светлини, които се появяват в една връзка – тези предупредителни знаци, че нещо не е наред. И хората сякаш започнаха все повече и повече да се вторачват в отрицателните качества на партньора си, да стават все по-подозрителни, взискателни, изискващи. И покрай всичко това като че ли забравиха истински важното.

Вместо да говорим за червени предупредителни светлини, нека обърнем внимание на зелените светлини, които ви подсказват, че това е правилният човек за вас.

1. Изслушва ви. Когато имате проблем, търпеливо чува цялата история от всички страни и проявява съпричастност и загриженост.

2. Съобразява се с вас. Не прави нещата, за които сте му казали, че са ви неприятни.

3. Склонен е да прави компромиси. Преценява истински важните моменти и е склонен да отстъпи, за да запази добрия тон и разбирателството.

4. Не ви унижава. Никога не ви унижава нарочно. Още по-малко пред други хора.

5. Подкрепя ви. Подкрепя безрезервно целите и мечтите ви.

6. Вярва във вас. Вдъхва ви увереност, че можете да постигнете всичко. Опитва се да ви помогне.

7. Не крещи. Когато се карате, което е неизбежно, не повишава тон, а се старае да запази спокойствие и да говори уравновесено и аргументирано.

8. Извинява се. Способен е да се извини, когато е разбрал, че не е прав.

9. Гордее се с вас. Гордее се с вашите успехи и вашите постижения. Не позволява това да подрони самочувствието му, а напротив – амбицира го да бъде достоен ваш партньор.

10. Винаги можете да разчитате на него. Каквото и да сте направили, знаете, че можете да споделите всичко и да получите подкрепа.

Цветелина Велчева