Когато Кларънс Блекмън е на 81 години, след месеци болнично лечение от рак на простатата, той е толкова изтощен, че едва може да помръдне от стола. Затова, когато се връща у дома и заварва празната къща и празния хладилник, той е отчаян и гладен, пише A Plus.

Блекмън се обажда на спешния телефон 911, където попада на операторката Мерилин Хисън. Той я уверява, че не е в непосредствена опасност, но умира от глад и се нуждае от помощта на някой, който да отиде до магазина. "Моля ви, трябва да хапна нещо, а едва се движа", казва той.

Мерилин е трогната от съдбата на човека и незабавно приема "поръчката" му - картофена салата, шунка и др. Тя отива до магазина, купува продуктите, а след това ги носи в дома на стареца. Нещо повече, на тръгване му приготвя и сандвичи, които да му стигнат за няколко дни.

"Беше гладен. Аз също съм била истински гладна и знам какво е, не мога да допусна някой друг да страда така", казва жената.

"Беше музика за ушите ми - разказва Кларънс пред ABC. - Казах си, "Боже, отговори на молитвите ми!"

Уонда, съпругата на Блекмъм, умира от рак преди 4 години. „Благодаря на Господ, че Уонда бе до мен толкова дълго време. Но ми липсва. Животът е непредсказуем и за съжаление не става по-лесен с годините.“

Когато обаче хората показват, че ги е грижа, нещата стават малко по-добри. 24 часа по-късно Блекмън започва да получа изключително голяма подкрепа от хората в района. Неговият телефон не спира да звъни.

"Продължават да носят продукти. Шкафовете ми са препълнени. Досега не съм имал толкова много храна.", коментира Блекмън. Толкова много, че може да изкара цяла година с тези провизии.

На свой ред той решава да помага на други, които гладуват. Блекмън моли всеки, който има възможност, да потърси начин да нахрани човек в нужда.