Тези аксесоари не бива да липсват на есенната ви разходка!

Времето на сандалите отмина, но това не е причина да се натъжаваме. Защото сега можем  да се гушим в удобни меки пуловери и да си слагаме симпатични плетени шапки бини (Beanie). А защо да не изпробваме и напълно различен тоалет, с който да се перчим на следобедната есенна разходка, след като сме пили кафе с приятели. Тук ще научите кои нови аксесоари не бива да ви липсват и кои летни може да запазите.

1. Украшения с ефект черупка на морска костенурка

Тази есен са на мода бижута и аксесоари с ефект черупка на костенурка. За хората с диоптри сега е моментът да снабдят очилата си с нови рамки в модерния стил. Онези, които не носят очила или не искат да прибягват до прозоречно стъкло, може да заложат на рогови бижута – например гердани, гривни и шноли за коса. И ако в миналото тези аксесоари са се правели от скъпи и трудно достъпни материали и са се смятали за луксозни стоки, днес елегантните принадлежности се изработват от ацетат и целулозен ацетат в най-различни варианти.

2. Атрактивни бижута: халки и колиета с брънки от верига

Гвоздеят на сезона е атрактивен, биещ на очи чифт обеци, например в креолски стил. Големите халки, както и много други актуалните модели напомнят за 90-те години. Но днес те не са толкова обемисти и се отличават с множество игриви детайли. Чудесно се съчетават с блузи от ефирни материи или с женствени плетени пуловери.

Друго атрактивно украшение, което днес празнува триумфалното си завръщане, е колието с брънки от верига, на английски „Chunky Chain“. То е препратка към тежките и масивни златни верижки, които са ни добре познати от същите тези 90-те години на миналия век – тогава обаче кичеха вратовете на рапърите, вместо изящните шии на дамите. През този сезон те се носят като моден контраст върху пухкави пуловери.

3.  Чантички за колан

През изминалото лято вече свикнахме с гледката на чантички за колан. Междувременно тези малки практични аксесоари успяха да ни спечелят: дали спортен модел със закопчалка, който се премята през хълбоците или през гърдите, или луксозна чанта за кръста - чантичките за колан превзеха пазара и се предлагат в най-различни варианти и за есента. Особено предпочитани са имитациите на крокодилска кожа, както и едноцветните минималистични модели.

4. Спортни обувки и боти

Този сезон изборът е голям. Високите до глезена боти си остават алтернатива на класическите боти. Наред с моделите в черно се предлагат и модели в красивия есенен цвят патладжан. За всички, които искат да заложат на атрактивното, се предлагат модели с леопардова шарка. И тази есен са модерни спортните обувки във всички разцветки и форми, независимо дали към пола или джинси. Каубойските ботуши се връщат на мода – също както мокасините от велур. Накратко: обувки да искаш!

5. Слънчеви очила

Актуални във всеки сезон.

Цветелина Велчева по материали от Supermed